Get Adobe Flash player

Épület bontás - Tevékenység

Milyen feladatok vannak egy épület lebontása esetében? Milyen sorrendben célszerű haladni, hogy a balesetveszélyt elkerüljük illetve a bontás költségminimalizált legyen.

1. Elsődleges feladat, a bontási engedélyek beszerzése az önkormányzat építési osztálytól. Ezt természetesen kérésre, teljes körűen elvégezzük Ön helyet. Bontási hulladék befogadó nyilatkozat kiadása, bontási tervlap elkészítése, műszaki vezető és műszaki ellenőr biztosítása, e-építési napló vezetése. Ebben a fázisban, a közművek, a gáz és villany eltávolítását is el kell végezni, szükség esetén ideiglenes mérőóra állást kell kihelyezni. A villany és gázra vonatkozó eltávolítások illetve ideiglenes megoldások, engedélykötelesek.

2. A bontás második fázis, a kémény illetve a tetőszerkezet szakszerű szétszerelése, a cserepek a tetőléc és a szaruzat eltávolítása. A ház tetejéről leszedett anyagok általában újrahasznosítunk, újrafelhasználunk egy másik épülethez, így a feladatot alaposan, szakszerűen kell elvégezni. 

3. A harmadik fázis során, a födémzet, fa és gerendák, béléstestek eltávolítását végezzük el. 

4. A negyedik fázisban, vagy sürgősség esetén akár a korábbi fázisok alatt nyílászárók, ajtók és ablakok kiszedését kell végrehajtani.

5. Az ötödik fázis, a falazat összeborítása, a tényleges bontás elvégzése.

6. A hatodik fázisban, az épület alapzatot távolítjuk el, kiforgatjuk a sávalapot.

7. A hetedik fázis a terep síkolása, kiegyenlítése azaz a tereprendezés, mely opcionális, így igény szerint végezhető.

logok-munkagep2